Koulutus

Kuvataideterapeutin ja kuvataidepsykoterapeutin koulutus

Suomen Kuvataidepsykoterapia ry on järjestänyt Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa AIKUISTEN PSYKOANALYYTTINEN YKSILÖ- JA KUVATAIDEPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUSOHJELMAN (98 op) v. 2014-2018. Koulutus johti Valviran hyväksymään psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen ja Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:n hyväksymään kuvataidepsykoterapeutin pätevyyteen.

Suomen Kuvataidepsykoterapia ry ja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan psykiatrian osasto ja psykologian oppiaine järjestävät PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN JA KUVATAIDEPSYKOTEAPIAN KOULUTUSOHJELMAN 100 op, v. 2022-2026. Tiedotamme hakumenettelystä myöhemmin.

Suomen Kuvataidepsykoterapia ry järjestää psykodynaamisen psykoterapeuttikoulutuksen suorittaneille psykodynaamista KUVATAIDEPSYKOTERAPIAKOULUTUSTA 60 op (aikaisemmin taidepsykoterapeutti-koulutus) sekä yhdistyksen omana toimintana että yhteistyössä Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian kanssa. Koulutuksen suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus hakea Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:n myöntämää kuvataidepsykoterapeutin nimikettä (aikaisemmin taidepsykoterapeutti-nimike). Ko. nimike on eri asia kuin Valviran myöntämät pätevyysnimikkeet.

Suomen Kuvataidepsykoterapia ry järjestää omana toimintana tai yhteistyössä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian kanssa sosiaali- ja terveydenhoitoalan koulutuksen saaneille KUVATAIDETERAPIAN TÄYDENNYSKOULUTUSTA, joka antaa valmiudet käyttää kuvataideterapian menetelmiä omassa työssä jatkuvan työnohjauksen alaisuudessa. Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus hakea Suomen Kuvataidetepsykoterapia ry:n myöntämää kuvataideterapeutti-nimikettä (aikaisemmin taideterapeutti-nimikettä), joka on eri asia kuin Valviran myöntämät ammatti- ja pätevyysnimikkeet.

Seuraavasta koulutusohjelmasta ja hakumenettelystä tiedotamme myöhemmin kotisivujen Ajankohtaista-palstalla.